Velsen-Noord – Cafe / pension ‘Herberg IJmond’ is dinsdagavond het doelwit van een gewapende overval geweest. Even voor middernacht sloegen de daders in het cafe aan de Wijkerstraatweg in Velsen-Noord toe en bedreigde de aanwezige personen. Na de overval gingen de daders er vandoor.

De politie is direct een grote zoekactie gestart waarbij ondermeer burgernet is ingeschakeld. Via burgernet werd gevraagd uit te kijken naar een zwarte scooter met D30 erin. De bestuurder had een groene jas, zwarte broek en witte helm op. De politie geeft aan dat er vermoedelijk een tweede dader bij betrokken was, maar daar is vooralsnog geen signalement van bekend.

Een speurhond van de politie heeft in de omgeving naar sporen gezocht terwijl getuigen door de politie werden gehoord. Rechercheurs van de politie zijn een onderzoek gestart en hebben alle sporen veilig gesteld. De daders zijn nog niet opgepakt. Het is nog onduidelijk hoeveel de overvallers buit hebben gemaakt.