Haarlem – De brandweer is maandag in alle vroegte met groot materieel uitgerukt nadat er brand werd gemeld bij een school in Haarlem. Even na drie uur werd er rook gezien uit het dak van De Schakel aan de Nicolaas van der Laanstraat. Iemand die de grote witte rookpluimen uit het dak zag komen bij de school voor praktijkonderwijs belde de brandweer.

Al snel werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’ en kwamen meerdere brandweervoertuigen ter plaatse. De raam van de school is ingeslagen en de brandweer is het gebouw binnen gegaan ‘om het vuur te blussen’. Na een inspectie van de school werd al snel duidelijk dat, nu de koude wintermaanden weer voor de deur staan, de CV ketel van de school was aangesprongen en dat daar de witte rook uit het dak vandaan kwam.

De brandweer en politie kon vervolgens weer snel retour en medewerkers van het toegesnelde beveiligingsbedrijf zullen het raam weer gaan dichten.