Haarlem – Een scooterrijder is donderdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval voor het station in Haarlem. De man reed rond kwart voor tien over het Kennemerplein toen een kerende automobilist hem over het hoofd zag. De bestuurder van de auto tikte vervolgens de scooter aan waarna de scooterrijder ten val kwam.

Politie en ambulance werden opgeroepen om hulp te bieden. Het duurde vrij lang voordat er een ambulance ter plaatse was om het slachtoffer te helpen. Om 09.47 was de melding van het ongeval en pas om 10.21 arriveerde er een ambulance. Toen deze op het Kennemerplein was gearriveerd is de bestuurder van de scooter opgevangen door ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg. De bestuurder van de auto is door agenten meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen.

Woordvoerder Guido Weidema van de ambulancezorg mag niet op individuele gevallen ingaan wat de aanrijd is, hij kon daarom niet vertellen waarom het vanmorgen 34 minuten duurde voordat er een ambulance op het Kennemerplein aankwam.