Haarlemmerliede – De A9 richting Amstelveen is donderdagavond afgesloten na een zwaar ongeval ter hoogte van het Rottepolderplein. Rond half negen ging het mis toen de bestuurder van een Speedster cabriolet in de slip raakte. De twee inzittenden konden na de slip vrij snel het voertuig verlaten.

Toen het tweetal net over de vangrail was geklommen klapte een bestuurder van een andere wagen vol op de cabriolet. De sportwagen kwam tegen de vangrail tot stilstand en de brokstukken lagen over de hele weg verspreid. Van de voorkant van de cabriolet was vrij weinig meer over.

Diverse hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden opgeroepen om hulp te bieden. De A9 werd afgesloten en het verkeer moest via de afrit de ongevalslocatie passeren. Wonderwel raakte alleen de bestuurder van de personenwagen die op de cabriolet klapte bij het ongeval gewond. Na de eerste zorg is deze naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg. Het tweetal dat net optijd was uitgestapt heeft heel erg veel geluk gehad en kwam met de schrik vrij.

De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De weg zal eerst moeten worden gereinigd voordat deze weer kan worden vrijgegeven.

De zwaar beschadigde sportwagen was pas een dag in het bezit van de eigenaar, gisteren is deze op zijn naam gezet.