Beverwijk – Bij een geweldsincident op de Breestraat in Beverwijk is zondagavond een man mishandeld. Het slachtoffer is daarbij zwaargewond geraakt. Het incident vond plaats omstreeks kwart over tien.

Diverse eenheden van de politie en de ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. Ook een Mobiel Medisch Team (MMT) uit Amsterdam werd opgeroepen om medische assistentie te verlenen. Ambulancepersoneel besloot de komst van het MMT niet af te wachten maar het slachtoffer met spoed richting het VU Medisch Centrum in Amsterdam te vervoeren.

Onderweg is met het MMT een zogeheten rendez-vous afgesproken waarbij de arts overstapt in de ambulance. Over de aard van de verwondingen is nog niets bekend.

Direct na het voorval startte de politie een zoekactie naar de verdachte waarbij ook een bericht werd verspreid via Burgernet. Daarin werd gevraagd uit te kijken naar een licht getinte man van ongeveer 27 jaar oud. Hij droeg een blauwe jas met bontkraag en vluchtte in onbekende richting.

Korte tijd later meldde de politie dat de verdachte was aangehouden dankzij een oplettende deelnemer van Burgernet. De verdachte zit nog vast en de politie is een onderzoek gestart naar het incident.