Beverwijk – Een motorrijder is woensdagavond zeer ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in Beverwijk. De man reed even na zessen over de A9 richting Alkmaar toen hij bij de keerlus over de vangrail vloog nadat hij hier tegenaan was gereden. De man heeft vervolgens een bord geraakt voor hij op de grond tot stilstand kwam. De motor reed nog tientallen meters door langs de vangrail en kwam bovenaan de keerlus tot stilstand.

Diverse hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden ingezet om hulp te bieden. De man is ter plaatse gereanimeerd. Na langdurige reanimatie is het slachtoffer in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een uitvoerig onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.

Door het ongeval en het onderzoek was er maar één rijstrook op de A9 richting Alkmaar beschikbaar en was de keerlus lange tijd afgesloten. Hierdoor ontstond er een lange file voor het ongeval.