Amsterdam – In de Ten Katestraat in Amsterdam is vrijdagavond rond half zeven een schietpartij geweest. Daarbij zijn drie gewonden gevallen.

De politie meldt dat er een verdachte is aangehouden.

Getuigen meldden meerdere schoten te hebben gehoord. Hulpdiensten zijn in groten getale aanwezig. Getuigen melden dat de schietpartij plaats zou hebben gevonden bij een sisha lounge, een waterpijpcafé.

De gewonden zijn naar een ziekenhuis zijn overgebracht.

UPDATE PERSBERICHT POLITIE:

Dode en twee gewonden bij schietincident

Amsterdam – Op vrijdagavond 11 november vielen een dode en twee gewonden bij een schietincident op de Ten Katestraat in Amsterdam West. De politie heeft kort na het incident een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Rond 18.30 uur kreeg de politie de melding van een ruzie, gevolgd door een schietincident bij een horecagelegenheid op de Ten Katestraat. Bij het schietincident raakten drie mannen gewond. Twee van de gewonden vluchtten na het schieten naar de Hasebroekstraat. Alle drie de mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Eén van hen raakte ernstig gewond en is dezelfde avond aan zijn verwondingen overleden.

Aanhouding
De politie kreeg informatie dat de schutter mogelijk met een auto was gevlucht. Agenten zagen de auto rijden en hielden de bestuurder met behulp van een uitpraatprocedure op de Admiraal de Ruijterweg aan. Hij zit vast. De auto waarin hij reed is in beslag genomen voor onderzoek.