Hoofddorp – Na een grote brand in Hoofddorp moesten zes personen naar het ziekenhuis worden gebracht voor behandeling. Rond kwart voor elf brak er brand uit in een woning van een appartementencomplex aan De Fruittuinen in Hoofddorp. Al vrij snel werd er opgeschaald naar grote brand waarna meerdere brandweer-eenheden zich richting De Fruittuinen spoedde. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling en enkele bewoners moesten met de hoogwerker uit het complex worden gehaald.

Meerdere ambulances, waaronder van omliggende regio’s, werden opgeroepen. Diverse bewoners zijn gecontroleerd en uiteindelijk moesten er zes naar het ziekenhuis worden overgebracht voor verdere behandeling. De brandweer heeft het vuur geblust en de woning geventileerd. De woning in grotendeels uitgebrand. De bewoners van de overige woningen kunnen in ieder geval deze nacht nog niet terug naar hun woning. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is geweest.