Haarlem – Een gestolen personenwagen is in de nacht van vrijdag op zaterdag in vlammen opgegaan op een parkeerterrein in Haarlem-Noord. De wagen werd rond vier uur, brandend, op het parkeerterrein van Voetbalvereniging Schoten aan de Vergierdeweg ontdekt. De brandweer werd gealarmeerd terwijl de vlammen hoog uit de wagen kwamen. Het naastgelegen hek begon door de hitte ook de branden.

De brandweer heeft het vuur geblust maar van de wagen was niet veel meer over. De hele binnenkant was compleet weggebrand. Het kenteken van de wagen staat als gestolen genoteerd. Het is nog onbekend waar en wanneer de wagen precies is gestolen. Agenten hebben een aansteker, welke in de buurt lag, meegenomen voor onderzoek.

UPDATE:

De politie laat weten dat de gestolen wagen in ieder geval bij een van de twee ramkraken in Velserbroek is gebruikt afgelopen week

Persbericht politie:
Haarlem – De politie is op zoek naar getuigen van een autobrand die op zaterdagmorgen plaatsvond op een parkeerterrein bij de voetbalvereniging aan de Vergierdeweg in Haarlem.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie melding dat een auto in brand zou staan op het parkeerterrein. Ter plaatse bleek het te gaan om een zwarte Skoda Octavia, die eerder deze week werd gebruikt bij een ramkraak bij een bouwmarkt in Velserbroek. De auto stond gesignaleerd als gestolen.

De politie komt graag in contact met mensen die getuigen zijn geweest van de brand of die de auto de laatste dagen gezien hebben.