Velsen – Zesduizend hardlopers zijn een bijzondere ervaring rijker. Zij kunnen namelijk zeggen dat ze door de gerenoveerde Velsertunnel hebben gerend. Mede vanwege de weersomstandigheden mondde de Velsertunnel Run uit in een fantastisch feest voor de deelnemers én de naar schatting achtduizend toeschouwers.

Het startschot van de eerste 500 lopers werd om 11.00 uur gelost door wethouder Annette Baerveldt van de gemeente Velsen en haar collega Haydar Erol van de gemeente Beverwijk. Daarna volgde iedere tien minuten een nieuwe start. De laatste lopers kwamen rond 14.00 uur aan in de Breestraat, waar het de hele dag gezellig druk was. Waren het in Velsen-Noord de bewoners die hun beste beentje hadden voorgezet, in de Beverwijk hadden de winkeliers flink uitgepakt. De run werd live uitgezonden op RTV Noord-Holland.

De Velsertunnel Run kende een regionaal getint deelnemersveld. Van de 6.000 lopers kwamen er 4.631 uit de IJmond of Kennemerland. De gemeente Velsen was met 1.214 lopers hofleverancier van het hardloopevenement. Beverwijk was een goede tweede met 849 deelnemers. Beide gemeenten namen ruim drie maanden geleden het initiatiefnemer voor de bijzondere loop. De deelnemers legden met elkaar 46.080 kilometer af, ruim één keer de omtrek van de aarde. Het parcours van de Velsertunnel Run was 7,68 kilometer, een knipoog naar de lengte van het overdekte deel van de tunnel (768 meter).