Haarlem – Een automobilist is maandagochtend zeer ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Haarlem. De man reed over de Westelijke Randweg (N208) richting Beverwijk toen het even voor negen uur mis ging. Hij kwam met zijn wagen in de middenberm terecht en klapte vervolgens met hoge snelheid op een boom die tussen de twee wegdelen stond.

Volgens getuigen reed de automobilist al bellend, met zeer hoge snelheid over de N208 toen het mis ging.

Diverse hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden ingezet om hulp te bieden. De automobilist is uit zijn wagen gehaald en langdurig gereanimeerd. Na de nodige zorg ter plaatse is hij met spoed naar een ziekenhuis in Amsterdam overgebracht voor verdere zorg.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De Westelijke Randweg was tussen de Kleverlaan en de Zijlweg lange tijd afgesloten voor verkeer, dit zorgde voor de nodige overlast voor het overige verkeer.

update 29-11

De bestuurder, de 52 jarige Paris Melis uit Heemstede werkzaam als arts in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, is later op de dag aan zijn verwondingen overleden.

Video op de site van het Haarlems Dagblad