Haarlem – De brandweer heeft woensdagavond een raam uit een busje moeten halen om hondje Gijs te bevrijden. Gijs was bij de hondenuitlaatservice toen hij rond half vijf niet bij het baasje was teruggebracht. Het baasje van Gijs ging op onderzoek uit en ging naar het adres van de uitlaatservice omdat deze telefonisch niet bereikbaar waren. Daar troffen ze niemand maar wel stond het busje gepareerd aan de Westergracht. Toen ze in de bus keken zagen ze Gijs naar hun staren.

Het busje was speciaal geprepareerd voor hondenvervoer en dus werd de brandweer erbij gehaald. Het achterraam werd eruit gehaald en het metalen gaas werd weggehaald waarna een brandweerman via het raam het busje in kon klimmen. Gijs werd eruit gehaald en aan zijn baasje teruggegeven die hem in haar armen sloot. Gijs is snel de warme auto ingegaan en naar huis gebracht.

Gijs werd rond tien uur uit het busje gehaald en heeft daar vermoedelijk vanaf half vijf gezeten.