Haarlem – Een bedrijfsgebouw in de Haarlemse Waarderpolder is woensdagochtend enige tijd ontruimd geweest nadat er opeens veel rookontwikkeling uit de afzuiginstallatie kwam en het gebouw vol met rook kwam te staan.

Even na half elf kreeg de brandweer de melding dat er brand zou woeden in het pand van de Timmerfabriek aan de Robert Peereboomweg. De medewerkers hadden ondertussen het pand verlaten en een medewerker van een bedrijf er tegenover was al met brandblussers aan gekomen.

Brandweermannen zijn vervolgens met de ladderwagen het dak opgegaan om een inspectie uit te voeren. Op het dak werd na uitvoerige inspectie geen brand aangetroffen. Na zo’n half uur kon de brandweer weer retour en het gebouw weer worden vrijgegeven. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is geweest dat er opeens zoveel rook uit de installatie kwam.