Zandvoort – De brandweer moest woensdag aan het einde van de middag in actie komen om een woningbrand in Zandvoort te blussen. Even voor zessen kwam de melding binnen dat er brand zou woeden in een schoorsteen aan de Brederodestraat in de badplaats.

Toen de brandweer bij de woning aanwezig was, was er veel rookontwikkeling te zien maar de brand bleek niet in de schoorsteen te zitten. Uiteindelijk bleek de brand tussen twee verdiepingen te zitten. De brandweer heeft groots inzet en onder meer de cobracutter werd ingezet om de brand te kunnen bestrijden.

Rond kwart over zeven was het vuur nog niet onder controle en was de brandweer nog druk bezig. De bewoners hebben de woning tijdig kunnen verlaten. Burgemeester Niek Meijer is ook even in de Brederodestraat geweest om zich te laten informeren.

De Brederodestraat is afgezet.