Haarlem – Het verkeer in Haarlem-Noord ondervind veel hinder door een storing in de Schoterbrug. Voor de zoveelste keer in korte tijd willen de slagbomen niet meer omhoog. Een vrachtwagenchauffeur, welke helemaal vooraan voor de bomen stond te wachten, wist om kwart voor twaalf te vertellen dat hij al vanaf 10 uur staat te wachten. Ondertussen zijn er wel al twee monteurs gearriveerd en was het belletje van de brug wel al een aantal maal te horen, maar de voorste slagbomen bleven ondanks dat gesloten.

Doordat er geen verkeersregelaars, handhavers of agenten bij de gestremde brug stonden, reden diverse automobilisten weer de brug op, om er vervolgens achter te komen dat deze niet open ging. Veel automobilisten kozen een andere route, de Spaarndamseweg stond daarom muurvast.

Rond half één laat de Gemeente Haarlem via twitter weten dat de slagbomen handmatig omhoog zullen worden gezet waarna het verkeer weer gebruik kan gaan maken van de brug. Het is nog onduidelijk waardoor de storing steeds terug komt. Het is regelmatig raak, de laatste keer (voor zover bekend) was op 22 november.