Zandvoort – De brandweer heeft zaterdagmiddag groot alarm geslagen nadat er meerdere telefoontjes binnen waren gekomen over een brand in Zandvoort. Even voor half vier trokken er grote zwarte rookwolken omhoog uit een woning op de hoek van de Doctor Smitstraat met de Dr Joh G Mezgerstraat. Buurtbewoners belde daarop de brandweer die vrij snel besloot op te schalen naar ‘middelbrand’ waarna meerdere brandweer-eenheden werden opgeroepen.

De politie heeft een groot gedeelte rondom de woningen met lint afgezet terwijl de brandweer op onderzoek uitging. Al vrij snel werd duidelijk waar de zwarte rookwolken vandaan kwamen. De bewoners hadden geperst hout in de openhaard gestopt wat voor behoorlijke rookontwikkeling zorgde. De brandweer heeft de bewoners hierop aangesproken waarna de blusoperatie kon worden afgeblazen en iedereen weer terug kon. De afgezette straten konden vervolgens weer worden vrijgegeven.