Haarlem – De politie heeft woensdagochtend een reconstructie gedaan van een incident uit 2014. Op vrijdag 27 juni 2014 wilde de politie in de Delistraat een zwarte BMW met gestolen kentekenplaten controleren toen deze er vandoor ging en meerdere aanrijdingen heeft veroorzaakt.

De politie heeft in mei 2016 een 33 jarige man uit Almere aangehouden als verdachte in deze zaak. Naast dit incident is de man verdachte van meerdere strafbare zaken gepleegd in Nederland en België. De man zit nog vast en moet begin februari 2017 voorkomen voor de rechter.

In de Delistraat is er woensdagochtend een reconstructie geweest waarin onder meer foto’s door de verkeersongevallenanalyse (VOA) zijn gemaakt.

Persbericht van 27-06-2014 van de politie

Getuigen gezocht van doorrijder met gestolen kentekenplaten

Haarlem – De politie kreeg vrijdagochtend om ongeveer 09.30 uur melding dat er een zwarte BMW met gestolen kentekenplaten (1-SFP-**) op de Delistraat in Haarlem zou staan.

Ter plaatse troffen agenten het voertuig aan met daarin twee inzittenden. De politie controleerde de mannen die geen identiteitspapieren konden overhandigen. Toen een agent aangaf dat het tweetal staande werd gehouden omdat de auto waarin zij zaten gestolen kentekenplaten had, ging de bestuurder er vandoor. Om niet geraakt te worden door de auto moesten de politiemedewerkers de bestuurder en de auto los laten. De autodeur aan de bestuurderkant stond nog open en deze ramde tijdens het wegrijden tegen een geparkeerde auto. Meerdere politie-eenheden maakten in de omgeving een zoekslag maar troffen het voertuig niet meer aan. Een vrouw meldde korte tijd later dat ze op de Rijksstraatweg was aangereden door een zwarte BMW.

Van de twee verdachten is bij de politie het volgende bekend: de bestuurder betreft een blanke man, ongeveer 30 jaar, heeft een tatoeage achter een van zijn oren, heeft kort donkerblond haar. De passagier: getinte man, droeg donkere kleding en heeft kort geschoren haar. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen