Amsterdam – Vrijdagavond stonden er binnen een half uur twee personenwagens helemaal in lichterlaaie in Amsterdam Nieuw-West. Even na tienen kwam de eerste melding binnen van een autobrand aan de Overhaalstraat in Osdorp. Een donkere BMW stond in de brand en de vlammen kwamen metershoog. De brandweer had veel moeite om het vuur onder controle te krijgen. De politie heeft de omgeving van de wagen groots afgezet voor onderzoek.

Rond half elf stond een paar kilometer verder in de Nicolaas Japiksestraat een personenwagen helemaal in lichterlaaie. Ook bij deze wagen, dit keer een Renault, sloegen de vlammen metershoog uit de wagen toen de brandweer arriveerde. Het vuur werd geblust en ook hier werd de omgeving afgezet voor onderzoek.

Het is nog onduidelijk of beide autobranden iets met elkaar te maken hebben en of de wagens voor bijvoorbeeld criminele activiteiten zijn gebruikt. Op de Renault werden in ieder geval geen kentekenplaten meer aangetroffen. In beide gevallen gaat men uit van brandstichting, bij de Renault liepen twee donker geklede personen weg nadat de wagen in de brand stond.