Spaarmdam – Op de Inlaagpolder in Spaarndam zijn dinsdagavond twee leden van het arrestatieteam zwaargewond geraakt bij een explosie. Rond kwart over zeg ging het mis op de polderweg naast de A9. Volgens een woordvoerder van de politie is er in de auto iets ontploft.

Meerdere ambulances en een traumateam kwamen ter plaatse om hulp te bieden. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er twee mensen gewond geraakt waarvan 1 heel ernstig. Op dit moment vind er onderzoek plaats om te achterhalen wat er precies is gebeurd.

Het is nog onduidelijk of het om een oefening ging of een echte inzet.

UPDATE 14-12 PERSBERICHT POLITIE
Twee leden arrestatieteam gewond geraakt bij explosie

Spaarndam – Op dinsdagavond 13 december zijn rond 18.30 uur in Spaarndam twee leden van een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies tijdens hun werk zwaar gewond geraakt. Ze zijn beiden overgebracht naar het ziekenhuis. Een van hen is er zeer slecht aan toe. Het andere slachtoffer is na behandeling uit het ziekenhuis ontslagen.

De medewerkers van het arrestatieteam stonden op een onopvallende plaats, de Inlaagpolder, om zich voor te bereiden op een geplande inzet, toen de explosie plaatsvond. De oorzaak hiervan wordt onderzocht. Medewerkers van de forensische opsporing zijn een groot deel van de avond bezig geweest met sporenonderzoek ter plaatse van het incident. Hierbij werd een rijstrook van de A9 tijdelijk afgesloten.

Door de arbeidsinspectie wordt een nader onderzoek ingesteld.