Haarlem – In deze tijd van winterse kou vinden door het hele land warme ontmoetingen plaats tussen leerlingen van basisscholen, vrijwilligers van Zonnebloemafdelingen en ouderen. De ouderen ontvangen hierbij ook een leuk kerstpakketje. In totaal krijgen 19.000 ouderen een kerstpakket.

Kerst is een feest van samenzijn en aandacht voor elkaar. In de donkere dagen voor Kerst voelen veel ouderen zich extra eenzaam of zelfs vergeten. Zij staan er alleen voor, of kunnen vanwege hun gezondheid niet meer zelfstandig ergens naar toe. De Riki Stichting organiseert dit jaar voor de 11e keer haar kerstactie. Hierbij staat liefdevolle aandacht voor ouderen centraal. Met deze actie laat de Riki Stichting de oudere medemens weten dat er aan hen gedacht wordt.

In 48 verzorgingshuizen vinden gezellige activiteiten plaats waarbij jong en oud elkaar ontmoeten. Leerlingen van omliggende basisscholen gaan op bezoek om samen met ouderen te ontbijten, kerstversiering of kerststukjes te maken of liedjes te zingen. Het blijken elk jaar weer waardevolle ontmoetingen voor zowel de ouderen als de kinderen.

De kinderen die een bezoek hebben gebracht aan het verzorgingshuis krijgen ook een kerstpakket mee naar huis. Niet voor zichzelf, maar om tijdens een bezoekje persoonlijk te geven aan een oudere uit hun eigen omgeving, bijvoorbeeld een familielid of iemand uit de straat. Ook vrijwilligers van de ruim 50 Zonnebloemafdelingen waar de Riki Stichting mee samenwerkt, waaronder de Zonnebloem afdeling Haarlem Noord, gaan in deze periode op pad om een kerstbezoekje te brengen aan hun gasten.