Haarlem – Een automobilist is zaterdag aan het begin van de middag met zijn wagen het Spaarne ingegleden. De man reed rond kwart voor een over de Tingietersweg in de Haarlemse Waarderpolder toen hij aan het einde wilde remmen. Door het besneeuwde wegdek kwam de wagen echter niet tot stilstand en schoot rechtdoor het ijskoude water in.

Brandweer, politie, ambulances en zelfs een traumateam werden opgeroepen om hulp te bieden. Een man die het allemaal zag gebeuren hielp de te water geraakte man aan de kant. De automobilist mag van geluk spreken want gezien de erg hoge kade had hij nooit op eigen kracht op dit punt de kant op kunnen komen.

Een duiker van de brandweer is het water in gegaan om te kijken of er echt niemand meer in de auto zat. De bestuurder is door ambulancepersoneel nagekeken maar raakte gelukkig niet ernstig gewond. Omdat de te water geraakte wagen niet verzekerd is, is de berging ervan nog niet gelijk geregeld.