Heemstede – Bij een verkeersongeval in Heemstede is woensdagmiddag een auto met daarin een moeder en dochter meerdere malen over de kop geslagen. Het ongeval gebeurde rond kwart voor twee op de Herenweg ter hoogte van De Hartekap.

De automobiliste reed richting Bennebroek toen een automobilist die richting Heemstede reed een auto wilde inhalen omdat het verkeer stilstond voor een afslaande auto. De moeder klapte vervolgens op de inhalende auto. Bij het ongeval waren in totaal drie auto’s betrokken.

Meerdere hulpdiensten werden gealarmeerd om hulp te bieden. Naast de moeder en dochter is ook de automobilist die in de inhalende auto zat naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg.

Tijdens het sporenonderzoek van de VOA wilde een chauffeur van de Technische Unie het ongeval ontwijken en wilde via het gras doorsteken, zijn vrachtwagen kwam vervolgens stil te staan in het natte gras.