Haarlem – Een achttal appartementen moest in de nacht van maandag op dinsdag worden ontruimd nadat er brand was uitgebroken. Rond kwart voor twee werd er brand ontdekt in een woning aan de Nico van Suchtelenstraat in Haarlem-Noord. De brandweer kwam met spoed ter plaatse terwijl toegesnelde agenten de bewoners van het gedeelte waar de brand woedde naar buiten riepen.

De brandweer had het vuur gelukkig vrij snel onder controle. Het woningblok werd geventileerd en het bovenste raam werd eruit geslagen zodat alle rook naar buiten kon worden geblazen. Een man is door ambulancepersoneel in de ambulance nagekeken.

In een van de woningen was een gordijn in de brand gevlogen. Het is nog onduidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren.

De bewoners van twee appartementen konden na de bluswerkzaamheden niet meer terugkeren naar hun woning vanwege de brand en rookschade, deze zullen elders worden opgevangen.

Het is de derde woningbrand in korte tijd in dit woningblok. Op 3 januari en 17 februari waren er ook al woningbranden in woningen in de naastgelegen Van Moerkerkenstraat.