Haarlem – Een vrouw is dinsdagochtend gewond geraakt nadat ze op haar bromfiets werd aangereden door een auto op de Schipholweg in Haarlem. Het ongeval gebeurde rond kwart over elf toen de vrouw op haar bromfiets ter hoogte van Europaweg wilde oversteken. Een automobilist stond in de file voor de Buitenrustbrug en op het moment dat hij op kon trekken had hij niet door dat het verkeerslicht voor (brom)fietsers groen had. De man raakte met zijn auto de bromfiets van het slachtoffer.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse. De vrouw is opgevangen door ambulancepersoneel en na de eerste zorg met beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval was een deel van het kruispunt afgesloten voor verkeer. Tijdens de afhandeling ging het bijna opnieuw door hetzelfde probleem mis. Door de drukte voor de bruggen kan het verkeer pas weer optrekken als het licht voor de overstekende fietsers weer groen is.