Vijfhuizen – Een betontwagen is woensdagochtend op z’n kant in de middenberm van de N205 / Schipholweg bij Vijfhuizen tot stilstand gekomen. Rond zeven uur ging het mis toen de chauffeur van de weg raakte en vervolgens met z’n wagen op z’n kant terecht kwam en door de middenberm schoot.

Diverse hulpdiensten, waaronder een traumateam, zijn uitgerukt om hulp te bieden. De brandweer is lange tijd bezig geweest om de chauffeur uit zijn benarde positie te bevrijden. Nadat de man uit zijn wagen is gehaald is hij met spoed naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg. Volgens de eerste berichten gaat het naar omstandigheden goed met hem.

Door het ongeval zijn enkele auto’s die op de andere weghelft richting de A9 reden ook geraakt door de brokstukken. Het is nog onbekend hoeveel wagens hierbij beschadigd zijn geraakt. In ieder geval een auto moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept.

Uit de wagen is ook beton gelopen wat op het wegdek terecht is gekomen. De verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Het bergen van de vrachtwagen en reparatie van het wegdek zal nog lange tijd in beslag nemen.