Beverwijk – Een brandende auto in Beverwijk liet zich in de nacht van woensdag op donderdag moeilijk blussen. Rond tien voor twee kwam bij de brandweer de melding binnen dat er een scooter in de brand zou staan in de Reguliersstaat.

Bij aankomst van de brandweer stond niet alleen een scooter maar ook een ernaast geparkeerde auto in lichterlaaie. Door de hevige hitte die van de autobrand af kwam waren ramen van drie omliggende woningen gesprongen. Ook een deel van de regengoot van een van de woningen was door de hitte kapot gegaan.

Doordat de tank van de auto door de brand vermoedelijk is gescheurd, had de brandweer de grootste moeite om het vuur gedoofd te krijgen. Met heel veel schuim lukte het na zo’n 40 minuten om het helemaal uit te krijgen.

De auto, de ernaast geparkeerde scooter en motor liepen en drie woningen liepen schade op. Brandweermannen hebben in de woningen metingen verricht om te kijken of de woningen weer veilig was.

Agenten hebben de auto met lint afgezet en medewerkers van de Forensische Opsporing gaan later op de dag onderzoek doen om te kijken of de oorzaak van de brand is te achterhalen.