Haarlem – Een fietsster is vrijdagmiddag gewond geraakt nadat ze werd geschept door een automobiliste op een rotonde in Haarlem. Even voor tweeën ging het mis op de rotonde bij de Verspronckweg. De buitenlandse automobiliste lette niet goed op toen ze optrok en schepte de vrouw die voorrang had. De vrouw kwam vervolgens lelijk ten val.

Naast twee ambulances bood ook de brandweer, die net op de terugweg van een melding waren, eerste hulp. De vrouw is gestabiliseerd waarna ze naar het ziekenhuis is overgebracht voor verdere zorg.

Door het ongeval was de rotonde deels gestremd voor verkeer. Hierdoor ontstond er veel overlast voor het overige verkeer op de drukke Verspronckweg. In het verleden zijn er al regelmatig fietsers op de rotonde geschept door automobilisten die heb over het hoofd zagen.