Haarlem – De brandweer werd zondag aan het einde van de middag met groot materieel uitgerukt voor een brand in een kleding zaak in de Generaal Cronjestraat. Rond kwart over vijf kwam de melding dat er brand zou woeden in de winkel in Haarlem-Noord. Al vrij snel werd er door de brandweer opgeschaald naar middelbrand en werden meerdere brandweer-eenheden opgeroepen.

In de winkel bleek brand te zijn uitgebroken nadat er kortsluiting was ontstaan. Door snel optreden van de eigenaar is de schade beperkt gebleven en was de brand snel onder controle. Brandweermannen hebben in de winkel een uitvoerige controle gedaan en de eigenaar is door ambulancepersoneel nagekeken vanwege mogelijke rookinhalatie. Hij kon ter plaatse worden behandeld.

De Generaal Cronjestraat was door de hulpverlening enige tijd gestremd voor verkeer.