Haarlem – De hulpdiensten zijn vrijdagavond met groot materieel uitgerukt nadat er brand was uitgebroken op een piratenschip in het Spaarne in Haarlem. Rond kwart over zeven werd de brand gemeld. De piratenboot lag aangemeerd aan het Donkere Spaarne. Een negenjarige jongen was alleen op het schip aanwezig toen de brand uitbrak en kon zich snel aan wal in veiligheid brengen.

Op het piratenschip was een pannetje op het vuur blijven staan. De brandweer had de situatie snel onder controle. De boel is vervolgens door de brandweer geventileerd wat met een hoop rookontwikkeling gepaard ging. De jongen is door ambulancepersoneel nagekeken maar bleef gelukkig ongedeerd.

Het zou om hetzelfde piratenschip zijn welke een aantal jaar terug de bovenleiding van het treinspoor raakte nabij de droste-brug, dit zorgde voor een spectaculair filmpje.