Velsen-Noord – Bij een incident bij Tata Steel zijn woensdagmiddag meerdere mensen onwel geworden. Een persvoorlichter van de veiligheidsregio Kennemerland laat weten dat er een acht tal ambulances zijn opgeroepen voor het incident.

Naast de ambulances was ook het traumateam per auto aanwezig. Het is nog onduidelijk waardoor de mensen precies onwel zijn geworden er zijn uiteindelijk zeven personen naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg.

Eerder op de dag waren de hulpdiensten ook al opgeroepen voor een onwelwording bij Tata, het is nog onduidelijk of beide incidenten met elkaar te maken hebben.

De woordvoerder van de VRK geeft aan dat Tata bezig is uit te zoeken wat er precies is gebeurd.

Update:

Een 27 jarige man uit Beverwijk werkte aan een erts-transportband toen hij plots onwel werd. Hij is per ambulance naar het AMC vervoerd, waar hij later overleed.