Beverwijk / Velsen – In de regio vonden donderdag aan het einde van de middag twee ongevallen plaats door de laagstaande zon. Even na half zes ging het mis op de Laan der Nederlanden in Beverwijk toen een afslaande automobiliste door de laagstaande zon een tegemoetkomende auto over het hoofd zag. Een aanrijding was het gevolg waarbij brandweer, ambulance en politie in actie kwamen. De bestuurster van een van de voertuigen is door ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde gelukkig niet mee naar het ziekenhuis.

De Laan der Nederlanden was door het ongeval afgesloten voor verkeer, dit zorgde voor veel overlast tijdens de spits. Bij de afhandeling van het ongeval had een agent zijn handen vol aan nieuwsgierige jeugd die van alles wilde weten.

Even later gaat het mis op de Amsterdamseweg (N202) in Velsen-Zuid. Rond zes uur botste daar twee voertuigen voor de verkeerslichten ter hoogte van de Velsertunnel op elkaar. Een vrouw moest daar door ambulancepersoneel worden nagekeken, haar verwondingen lijken gelukkig mee te vallen. Ook hier was de laagstaande zon de oorzaak van het ongeval.