Haarlem – Het treinverkeer van en naar Haarlem is donderdagmiddag stilgelegd nadat er brand was uitgebroken op station Haarlem. Even na half drie werd de brand ontdekt in de sprinter naar Den Haag. De brandweer is vervolgens met groot materieel uitgerukt om het vuur te blussen.

In eerste instantie werden alleen spoor 4 en 5 ontruimd maar korte tijd later werd het hele treinverkeer van en naar Haarlem stilgelegd vanwege de rookontwikkeling. De brandweer heeft het raam van de trein kapot gemaakt om de brand goed te kunnen blussen.

Vijfde treinbrand

Wederom is de brand ontstaan in de toiletruimte van de trein. Dit is al de vijfde brand in korte tijd die in de toiletruimtes is ontstaan. Eerder was het al raak in Den Haag op 24 februari , Amsterdam Sloterdijk en twee keer in Zandvoort op 12 januari 2017 en 16 februari 2017. De voorgaande keren was er sprake van brandstichting en vermoedelijk is dat ook nu weer de oorzaak.

Op het Stationsplein was het behoorlijk druk doordat alle mensen het station moesten verlaten. De verwachting van de NS is dat het treinverkeer weer rond 17.00 uur hervat kan worden.

Video van de brand is te vinden op de site van het Haarlems Dagblad