Haarlem – Een zestal woningen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag ontruimd nadat er brand was uitgebroken in een keuken op de bovenste etage van een appartementencomplex in Haarlem. Rond kwart over twee vloog de airfryer in een woning aan de Engelandlaan in de brand waarna de brandweer werd opgeroepen. De zes woningen van het blok werden vervolgens ontruimd.

De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de woning schade opliep. Een man is door ambulancepersoneel opgevangen en is na de eerste zorg naar het ziekenhuis overgebracht vanwege rookinhalatie.

De meeste overige bewoners konden na ventilatie weer terugkeren naar hun woning. Een geparkeerde auto liep lichte schade op doordat de brandweerslag over de lak ging.

Het is nog onduidelijk waardoor de airfryer is de brand is gevlogen.