Haarlem – De hulpdiensten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag massaal in actie gekomen nadat een man in de Leidsevaart was gesprongen. De politie was al naar de daklozenopvanglocatie HVO Querido aan de Wilhelminastraat in Haarlem gestuurd omdat de man daar niet mocht blijven en hij weigerde weg te gaan. De man dreigde het water in te springen als hij eruit zou worden gezet en voor de agenten in actie konden komen hoorden ze een plons en lag de man in het water.

Brandweer, meerdere ambulances en een traumateam werden vervolgens opgeroepen om hulp te bieden. De man zwom een rondje toen hij uiteindelijk naar de kant kon worden gepraat waarna brandweermannen en een agent hem uit het water konden trekken. Hij is aan de kant ontdaan van z’n kleding waarna hij in de ambulance is opgevangen. Na de eerste zorg is hij met spoed naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling.

Rondom de hulpverlening was ook nog enige consternatie. Een man is in de boeien geslagen en in een politiebusje naar het politiebureau overgebracht. Het is nog onduidelijk of dat ook een man was die bij de opvang was weggestuurd.