Haarlem – In een flat aan de Waddenstraat in Haarlem is vrijdagmiddag brand uitgebroken. Even voor drie uur werd de brand ontdekt waarop direct de brandweer is gealarmeerd. Op de ena-hoogste verdieping van de flat was op het balkon brand uitgebroken wat gepaard ging met veel rookontwikkeling.

Meerdere brandweer-eenheden kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Bij het blussen van de brand kwam de brandweer een hond tegen. Deze is overgedragen aan de dierenambulance die hem gecontroleerd heeft. De brand is op het balkon ontstaan en deel de woning binnengeslagen.

Een aantal bewoners moesten hun woning verlaten en hebben buiten gewacht. Mensen kwamen met huisdieren naar buiten. Nadat de brand geblust is heeft de brandweer metingen gedaan. Naast de woning waar brand was uitgebroken hebben ook enkele omliggende woningen rookschade opgelopen.

De oorzaak van de brand is nog onbekend maar vermoedelijk gaat het om een barbecue welke op het balkon stond.