Beverwijk – In een flatwoning aan de Alkmaarseweg in Beverwijk is maandagmiddag brand uitgebroken. Rond half vier kreeg de brandweer de melding dat er brand zou woeden waarna ze met spoed in actie kwamen. Al snel werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’ waarna meerdere brandweer-eenheden ter plaatse kwamen om het vuur te bestrijden.

De bewoner was bij het uitbreken van de brand niet aanwezig, de omliggende woning werden ontruimd. Een vrouw mocht in haar woning blijven omdat ze slecht ter been was. De brand is geblust en een deel van de verbrande spullen zijn naar buiten gegooid waar het opnieuw begon te branden.

De brand is vermoedelijk door elektrische apparatuur op het bed ontstaan. De politie gaat onderzoek doen waardoor de brand precies is ontstaan.

Opmerkelijk is dat in exact dezelfde woning op 12 mei 2014 ook al een felle uitslaande brand was. Ondertussen is er wel een andere bewoner in de woning getrokken.

Een deel van de Alkmaarseweg was tijdens de bluswerkzaamheden deels gestremd voor verkeer.