Heemskerk – Het gebouw van de Ulu Moskee in Heemskerk is in de nacht van donderdag op vrijdag beschadigd door een brand. Rond kwart voor drie werd er brand ontdekt bij het gebouw aan de Duitslandlaan waarop direct de brandweer werd gealarmeerd. Een vuilcontainer, welke bij de deur was gezet, stond in lichterlaaie en het vuur was overgeslagen op het gebouw.

De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat het gebouw toch beschadigd raakte. Een stuk van het plafond is weggehaald om te kijken of het vuur helemaal gedoofd was. Met een overdrukventilator is de rook uit het gebouw geblazen.

De oorzaak van de brand is nog onbekend maar omdat de rolemmer oorspronkelijk niet daar stond gaat men uit van brandstichting. De camerabeelden zijn veilig gesteld en de politie heeft de boel afgezet om later op de dag Forensisch Onderzoek te doen om de exacte toedracht te achterhalen.