Overveen – Een hert moest dinsdagavond door een medewerker van staatsbosbeheer worden doodgeschoten na een verkeersongeval in Overveen. Even voor half elf ging het mis op de Zeeweg (N200) toen een automobilist die richting zee reed tegen een hert aanreed. Het hert raakte hierbij gewond en zat in de struiken in de middenberm.

Om het dier uit zijn lijden te verlossen is er een medewerker van staatsbosbeheer bijgehaald die het hert neerschoot. Het dier was echter niet op slag dood en daarom moest er later nog een tweede schot worden gelost. Het hert is vervolgens in de achterbak geladen en meegenomen.

De automobilist die tegen het hert aanreed bleef zelf bij het ongeval ongedeerd. Zijn wagen was echter wel dermate beschadigd dat een bergingsbedrijf hem heeft opgehaald.

Vanwege de twee schoten om het hert af te maken was de Zeeweg tijdelijk in beide richtingen afgesloten voor verkeer.