Haarlem – Het gebouw van de Stichting Apotheek der Haarlemse Ziekenhuizen (SAHZ) in Haarlem is vrijdag aan het einde van de ochtend ontruimd nadat er mogelijk blauwzuur zou zijn vrijgekomen. Toen medewerkers aan het werk waren roken ze amandelen, wat er op kan duiden dat er blauwzuur is vrijgekomen.

Het gebouw aan de Boerhaavelaan, waar ruim 40 medewerkers aan het werk zijn, werd vervolgens ontruimd en de brandweer werd opgeroepen. De medewerkers van de SAHZ zijn bij het naastgelegen ziekenhuis opgevangen.

Een adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) is het gebouw binnen gegaan om metingen te verrichten. Er werd geen blauwzuur in het gebouw gemeten. De spullen waar de medewerkers aan het werk mee waren zullen veilig worden afgevoerd waarna ze opnieuw beginnen om er zeker van te zijn dat het veilig is.