Haarlem – Een drankrijder heeft dinsdag in alle vroegte voor behoorlijk wat consternatie in Haarlem gezorgd. Buurtbewoners werden wakker omdat er een auto midden in de Linnaeuslaan vol op het gas stilstond. Omdat de man vermoedelijk al even op het gas stond, begon deze van de hitte ook al flink te roken.

Naast de politie en ambulance werd ook de brandweer opgeroepen omdat de wagen wellicht in de brand zou vliegen. Bij aankomst van de politie bleek al snel wat de oorzaak was. De bestuurder had heel veel gedronken en was midden op straat in slaap gevallen met zijn voet nog op het gaspedaal.

De man is door agenten met een politiewagen naar het bureau gebracht. De gealarmeerde ambulance hoefde niet in actie te komen. De wagen van de man is de stoep opgeduwd.

Het is nog onduidelijk hoeveel de man precies op had. Voor de versnellingspook had hij wel een glaasje staan met daarin een drankje, het is ook nog onduidelijk welk drankje daar precies inzat…