Haarlem – Twee geparkeerde auto’s zijn in de nacht van zondag op maandag volledig in vlammen opgegaan in Haarlem. De autobrand aan de Werfstraat werd rond kwart over twee ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd. Bij aankomst van de politie stonden de twee naast elkaar geparkeerde wagens, een Volvo en een Mercedes in lichterlaaie.

De brandweer is direct begonnen met blussen maar kon niet voorkomen dat beide wagens helemaal verwoest zouden raken. Ook een busje welke ernaast stond geparkeerd liep door de extreme hitte die vrijkwam schade op. Vermoedelijk is de brand in de Mercedes begonnen en vervolgens overgeslagen op het andere voertuig.

Na de brand is de politie direct een zoekactie gestart omdat er mogelijk sprake van brandstichting is. Via burgernet werd gevraagd uit te kijken naar 3 jongeren waarvan 1 op een rode Vespa is weggereden. Voor zover bekend zijn deze nog niet aangetroffen. Het gebied rondom de auto’s is afgezet en medewerkers van de Forensische Opsporing gaan op een later moment nader onderzoek doen naar de exacte toedracht van de brand.