Overveen – Bij een grote politiecontrole nabij de Zeeweg zijn zondagavond meerdere drankrijders gesnapt. Al het strandverkeer dat vanaf Bloemendaal aan Zee via de Zeeweg richting Haarlem reed werd voor de rotonde de Brouwerskolkweg opgestuurd. Daar werden auto’s uitgepikt die een lus moesten maken waarbij alle bestuurders moesten blazen. Een bestuurder viel behoorlijk op doordat hij bij de agent die het verkeer richting de blaascontrole stuurde niet goed luisterde en verkeerd reed, bij aanwijzingen van de motoragent ging het weer mis. Bij het blazen bleek dat hij niet nuchter was en moest direct zijn auto laten staan en mocht mee het politiebusje in voor een nadere ademanalyse. Ook een meisje welke bij het bochtje hard de stoep op reed mocht haar wagen direct laten staan na het blazen.

Naast de alcoholcontrole was er ook een uitgebreidere controle op het naast gelegen gemeenteterrein. Motoragenten stuurde diverse voertuigen naar het terrein. De wagens werden uitgebreid gecontroleerd en inzittenden gefouilleerd. In ieder geval bij deze controle een slagwapen in beslag genomen.