Haarlem-Noord – Een textielcontainer naast het Texaco tankstation in Haarlem-Noord is in de nacht van maandag op dinsdag in de brand gevlogen. Even na half een ontdekten twee dames het brandje naast de container aan de Planetenlaan. Ze probeerden de brand nog met een flesje water te blussen. Toen dat niet lukte en de vlammen ook steeds erger waren alarmeerden ze de brandweer omdat ze het naast het tankstation een gevaarlijke situatie vonden.

Bij aankomst was de brand al flink uitgebreid en stond ook de inhoud van de container in lichterlaaie. Met water en schuim is uiteindelijk het vuur onder controle gekregen. Een buurtbewoner gaf aan dat hij het al eerdaags verwachte omdat de containers continu vol zitten en de kleding ernaast tegenaan word gezet. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is geweest maar vermoedelijk gaat het om brandstichting.