Haarlem – De Zijlweg is woensdagochtend tussen de Westelijke Randweg en de Zijlsingel afgesloten nadat een hydraulische lekkage voor veel gladheid zorgde. Een slang van een vuilniswagen was rond negen uur kapot gegaan. De mannen van de vuilniswagen ontdekte de lekkage ter hoogte van de Coornhertstraat waarna ze hun wagen direct stilzette.

Over een groot stuk lag echter al hydraulische olie. Het verkeer dat over de Zijlweg reed zorgde er binnen korte tijd voor dat de olie totaan de Kinderhuissingel en Raaksbrug verspreid werd. Tevens gingen er binnen korte tijd 2 fietsers en een motorrijdster onderuit. De politie besloot daarop de Zijlweg direct af te sluiten voor verkeer tussen de Westelijke Randweg en Zijlsingel.

De motorrijdster is door ambulancepersoneel opgevangen en na de eerste zorg naar het ziekenhuis overgebracht. Een van de gevallen fietsers is later op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan.

Een monteur is bezig de kapotte slang te repareren. Strooiwagens zijn zand op de weg aan het strooien tegen de gladheid en een gespecialiseerd bedrijf is bezig het wegdek te reinigen. Het is nog onduidelijk wanneer de Zijlweg weer kan worden vrijgegeven voor verkeer.

Het is niet de eerste keer dat deze vuilniswagen voor problemen zorgt. Op 21 december 2016 schoot er al een wiel van de vuilniswagen op de Orionweg in Haarlem-Noord waarna de wagen lange tijd stil stond.