Bloemendaal – Een net onderhouden personenwagen is zaterdagmiddag helemaal verwoest door een autobrand. De eigenaar had zijn wagen net opgehaald bij de garage nadat hij voor onder meer een APK en nieuwe remschijven weg was geweest. Na een ritje van zo’n 4 kilometer parkeerde hij z’n wagen in de Dr. Dirk Bakkerlaan. Nadat hij even naar binnen ging en later z’n telefoon uit de auto wilde halen zag hij de vlammen uit de wagen komen.

De gealarmeerde brandweer heeft lange tijd nodig gehad om het vuur helemaal uit te krijgen. Naast de auto ging ook een deel van een struik in vlammen op. De politie heeft de Dr. Dirk Bakkerlaan tijdens de bluswerkzaamheden afgesloten.

Vermoedelijk is er bij het onderhoud van de wagen iets niet goed gegaan waardoor de auto in de brand is gevlogen. De eigenaar heeft al contact met de garage gehad.