Nieuw-Vennep – De politie heeft woensdag op twee locaties aanhangers aangetroffen met vermoedelijk drugsafval. De eerste werd langs de Drie Merenweg ter hoogte van Zwaanshoek aangetroffen. In de aanhanger zat een 1000 liter vat die grotendeels gevuld zat met een onbekende vloeistof.

De brandweer, waaronder een adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) zijn ter plaatse gekomen om onderzoek te doen. In de vaten zit een nog onbekende chemische vloeistof maar vermoedelijk gaat het om drugsafval. Omdat de vloeistof niet lekt zal een gespecialiseerd bedrijf deze aanhanger afvoeren.

Ook op de carpoolplaats aan de Rijnlanderweg naast de A44 werd een aanhanger aangetroffen. Krakers van een naastgelegen pand troffen de aanhanger, zonder nummerbordplaten aan, toen ze erin keken zagen ze zo’n 40 kleine vaatjes in de aanhanger.

De brandweer is na het onderzoek aan de Drie Merenweg naar de carpoolplaats gereden. Na onderzoek blijkt er ook in deze vaten een onbekende chemische vloeistof te zitten. Hier gaat het vermoedelijk ook om drugsafval. Deze vaten worden ook door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd.