Amsterdam – Een man is in de nacht van woensdag op donderdag gewond geraakt bij een schietpartij in Amsterdam. Rond kwart voor vier kwam de melding van een schietpartij in de Lange Leidsedwarsstraat. Twee ambulances en een traumateam zijn uitgerukt om hulp te bieden.

Het slachtoffer is na de eerste zorg naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de politie is de man aanspreekbaar. Het gebied rondom de Lange Leidsedwarsstraat is afgezet voor onderzoek.

Agenten hebben in een bootje op de hoek van de Prinsengracht met de Spiegelgracht een vuurwapen gevonden, deze is na onderzoek meegenomen.

Update persbericht politie:

Amsterdam – In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 mei is een man gewond geraakt bij een schietincident op de Lange Leidsedwarsstraat. De recherche is op zoek naar getuigen.

Rond 03.45 uur raakte een man gewond bij een schietincident op de Lange Leidsedwarsstraat. Getuigen verklaarden dat er voorafgaand aan het incident een ruzie was. Het 31-jarige slachtoffer was aanspreekbaar en is met verwondingen aan zijn been met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Vuurwapen
Forensisch rechercheurs zochten naar sporen op de plaats van het incident. Op een boot in de omgeving trof de politie een vuurwapen aan.
Getuigenoproep

De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Mensen die meer informatie hebben over de toedracht spreekt de politie graag. Ook getuigen die het schietincident zagen gebeuren en mensen die meer informatie hebben over de dader(s) en/of vluchtroute, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.