Vogelenzang – Een groot Mariabeeld is afgelopen nacht van de begraafplaats naast de kerk in Vogelenzang gestolen. Het Mariabeeld was pas op 14 mei in een kapel op de begraafplaats geplaatst en gezegend en is nu dus al gestolen. Gisteren na de dienst stond Maria nog op haar plaats en vanmorgen werd ontdekt dat ze is verdwenen. Naast het beeld is ook een bloemenvaas met oude bloemen meegenomen die onder het beeld stond.

Het was de dader(s) kennelijk niet te doen om het geld. Naast de kapel staat een brievenbus waar geld in kan worden gedaan om kaarsjes aan te steken, het geld zat nog gewoon in de bus.

Een medewerkster van de kerk heeft al in de omgeving naar Maria gezocht, maar deze nog niet gevonden. Ze hoopt dat Maria nog zal worden gevonden maar vreest het ergste. Het is nog onbekend wie er achter deze ontheiliging zit.