Beverwijk – De brandweer moest woensdag in alle vroegte in actie komen nadat er twee auto’s tegelijkertijd in de brand stonden in de van Riemsdijklaan in Beverwijk. Beide autobranden werden rond vier uur ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd. De voertuigen stonden zo’n 100 meter van elkaar vandaan geparkeerd.

Bij aankomst van de brandweer stonden beide voertuigen in lichterlaaie. De brandweer heeft het vuur geblust maar kon niet voorkomen dat ze grotendeels verwoest zouden raken.

De oorzaak van de branden is nog onbekend maar vermoedelijk gaat het om brandstichting. Eerder deze nacht stonden er om 1 en 2 uur ook al containers in de brand op het andere stuk van de van Riemsdijklaan en de naastlegene Parmentierstraat.

De politie is een onderzoek gestart en medewerkers van de Forensische Opsporing zullen op een later moment sporen veilig stellen.