Hoofddorp – Een man is dinsdagmiddag ernstig gewond geraakt nadat hij zo’n 7 meter naar beneden was gevallen door een plaat. Rond een uur ging het mis toen de man voor z’n woning aan de Fanny Blankers-Koenlaan in Hoofddorp door een metalen plaat zakte en naar beneden viel.

Diverse hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden ingezet om hulp te bieden. De man is door ambulancepersoneel gestabiliseerd terwijl de brandweer er aan te pas kwam om de metalen plaat vast te houden zodat deze niet alsnog helemaal naar beneden op de man zou vallen. Na de nodige zorg is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg. De plaat is door de brandweer van het balkon gehaald.

Op het balkon waar de man over liep zijn werkzaamheden. Volgens omstanders zou er een lintje hebben gehangen waar de man onderdoor zou zijn gelopen. Er zal onderzoek plaatsvinden waarom het ongeval heeft kunnen gebeuren.